Forum Forum Modelarskie Strona Główna Forum Modelarskie
www.dioramy.fora.pl
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

T-72M1 Revell 1/72 (Skończony)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4
 
To forum jest zablokowane, nie możesz pisać dodawać ani zmieniać na nim czegokolwiek   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Forum Modelarskie Strona Główna -> Pojazdy Wojskowe - Warsztat
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Konrad
FORUMOWICZ
FORUMOWICZ


Dołączył: 19 Wrz 2008
Posty: 2946
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/1
Skąd: Tarnobrzeg
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 12:51, 17 Sty 2011    Temat postu:

skala72 napisał:
KOndikass napisał:
skala72 napisał:
Wygląda jak by się lekko "jarał". Tak sobie wygląda na tym zdjęciu, myślałem, że dasz wersje Iracką z lekkim poprawkami, a tu standard z boxa :?

Jarał?! Może chodzi Ci o trochę ostre cieniowanie? Model jednak wykonałem prosto z pudła - tak dla samej zabawy modelowania. :oops:


Jak patrzę na to zdjęcie, to tak jakby był po lekkim "Mołotowie", możliwe, że dałeś za czarnego "łosia" i (chyba) suchy pędzie, który dał taki efekt. Koło wlewu to klei?



No ale ja już pisałem, że to foto strasznie przekłamuje, dałem je tylko po to, abyście zobaczyli wieże Jezyk Koło wlewu jest farba olejna która jeszcze nie doschła.

[link widoczny dla zalogowanych]


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
skala72
FORUMOWICZ
FORUMOWICZ


Dołączył: 15 Maj 2010
Posty: 424
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/1
Skąd: Warszawa
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 13:27, 17 Sty 2011    Temat postu:

No teraz trochę lepiej. Wiesz, zdjęcie przekłamuje, owszem, jak tak jest to postaraj się następnym razem obrobić je i dać odpowiednie tło, np. biała kartka papieru. Masz w aparacie opcję ustawienia bieli (np. pobierz biel)?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Konrad
FORUMOWICZ
FORUMOWICZ


Dołączył: 19 Wrz 2008
Posty: 2946
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/1
Skąd: Tarnobrzeg
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 13:34, 17 Sty 2011    Temat postu:

skala72 napisał:
No teraz trochę lepiej. Wiesz, zdjęcie przekłamuje, owszem, jak tak jest to postaraj się następnym razem obrobić je i dać odpowiednie tło, np. biała kartka papieru. Masz w aparacie opcję ustawienia bieli (np. pobierz biel)?


Hmm, szukam i szukam, znaleść nie mogę - więc nie ma. W sumie to się nie dziwie, bo mój aparat ma jakieś 2-3 lata. :lol:


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
skala72
FORUMOWICZ
FORUMOWICZ


Dołączył: 15 Maj 2010
Posty: 424
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/1
Skąd: Warszawa
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 7:40, 18 Sty 2011    Temat postu:

To za leży od mod. aparatu, "pobieranie biel" jest stosowane od .... (??), chyba smoki jeszcze latały, sześć lat na pewno. Co to za aparat?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Konrad
FORUMOWICZ
FORUMOWICZ


Dołączył: 19 Wrz 2008
Posty: 2946
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/1
Skąd: Tarnobrzeg
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 10:51, 18 Sty 2011    Temat postu:

No nie wiem czy smoki latały ... nie mam takiej opcji jak pobieranie bieli a fotki robione były na szarej kartce bo biały pobiera światło i model jest ciemny. Fotki były robione na podwórzu i takie jest ustawianie w korekcji bieli, czyli światło dzienne.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
skala72
FORUMOWICZ
FORUMOWICZ


Dołączył: 15 Maj 2010
Posty: 424
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/1
Skąd: Warszawa
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 11:18, 18 Sty 2011    Temat postu:

Jeszcze trochę OT. Nie patrz na opcje światło dzienne, pomieszczenie czy inne, patrz jak widać obiekt, często przekłamują.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
To forum jest zablokowane, nie możesz pisać dodawać ani zmieniać na nim czegokolwiek   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Forum Modelarskie Strona Główna -> Pojazdy Wojskowe - Warsztat Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4
Strona 4 z 4

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin